9-2-15_open

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

 

 

 

investments

 

Τα επενδυτικά προϊόντα Κεφαλαίου είναι προϊόντα που προσφέρουν την δυνατότητα υψηλών αποδόσεων, υπό προϋποθέσεις, και κάποιες φορές με ταυτόχρονη εγγύηση επιστροφής του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης στη λήξη. Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν την πορεία ή διακύμανση κάποιας υποκείμενης αξίας, όπως, για παράδειγμα συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρηματιστηριακούς δείκτες, επιτόκια, τιμές πετρελαίου, ή ακόμα και την εξέλιξη του πληθωρισμού κλπ. Επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, για όλα τα γούστα και μάλιστα με πολύ χαμηλά απαιτούμενα κεφάλαια. Σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα προϊόντων τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

 

  • Προστασία του αρχικού κεφαλαίου που επενδύετε, ανεξάρτητα από την πορεία της υποκείμενης αξίας
  • Δυνατότητα επιπλέον απόδοσης από την απλή προθεσμιακή κατάθεση, υπό προϋποθέσεις
  • Χαμηλό ελάχιστο ποσό επένδυσης, ανάλογα με το προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου που επιλέγετε

 

Όταν επενδύεις, πρέπει να έχεις και την υπομονή για να δώσεις στην επένδυσή σου τον απαραίτητο χρόνο είτε για να σου αποφέρει τη ζητούμενη απόδοση είτε για να ανακάμψει από μια κακή περίοδο.
Μια μακροπρόθεσμη επένδυση έχει μικρότερο ρίσκο. Έτσι, όσο μεγαλύτερο χρόνο διαθέτεις για μια επένδυση τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος που αναλαμβάνεις.
Ο χρονικός ορίζοντας μιας επένδυσης θα πρέπει να συμβαδίζει με τον επιθυμητό στόχο που έχεις θέσει. Για παράδειγμα εάν σε 15 χρόνια θέλεις να έχεις μαζέψει χρήματα για τις σπουδές των παιδιών σου, έχεις την «πολυτέλεια» να ξεκινήσεις από σήμερα και για τα 15 επόμενα χρόνια να κάνεις μια τολμηρή μακροχρόνια επένδυση χωρίς να σε απασχολεί ο κίνδυνος.
Εάν όμως θέλεις να μαζέψεις κάποια χρήματα για να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι τον επόμενο χρόνο, τότε τοποθέτησε τα χρήματά σου πιο συντηρητικά, όπως σε μια προθεσμιακή κατάθεση.
Οι στόχοι ζωής που απαιτούν επενδυτικό προγραμματισμό μεγάλου χρονικού ορίζοντα μπορεί να είναι:

  • Σπουδές
  • Αγορά Νέας Κατοικίας
  • Εφάπαξ Σύνταξη

 

Posted in Επένδυση Διαθέσιμων Κεφαλαίων.